Nyhetsarkiv

Informasjon til brukere av parkeringsklokker i Kristiansand.


I forbindelse med at vår leverandør av parkeringsklokker faser ut eksisterende produkt vil vi informere våre kunder at vi vil kunne tilby våre kunder tilsvarende funksjonalitet i en annen løsning.

Løsningen vi nå tilbyr er betaling via EasyPark sin billettløse betalingsløsning ved bruk av Smarttelefon (Android,IOS, Windows mobile). Appen til EasyPark ligger tilgjengelig i App butikkene til de ulike plattformene.Med EasyPark kan du starte, stoppe og forlenge parkeringen rett fra mobilen - du betaler kun for eksakt p-tid. Løsningen forenkler reiseregningen betraktelig. Ingen billetter å ta vare på. Bedrifter med avtale får tilsendt momsspesifisert faktura månedlig.

Du kan skille mellom parkeringer foretatt i jobb og privat i applikasjonen.

Parkeringsselskapet KF overfører arbeidsoppgaver til kommunen.
Tilfeldig gatesalg, tildeling av standplasser og tillatelse til gatemusikanter vil fra 1. juni ikke lenger bli behandlet av Parkeringsselskapet KF. Fra samme dato overføres nemlig disse oppgavene til kommunens nye arrangementskoordinator Tore Løvland. Han har sitt kontor i Rådhuskvartalet.
Alle henvendelse om standplass i Markensgate, tilfeldig gatesalg samt tillatelse til gatemusikanter skal fra 1. juni rettes til kommunens arrangementskoordinator.
• Mail: post.teknisk@kristiansand.kommune.no
• Kontortlf: 38 10 29 01
• Mobil: 906 87 918

I tillegg til overnevnte forvalter også arrangementskoordinatoren de fleste uteområder som kommunen eier. Her er noen av områdene han forvalter:
• Nedre Torv, Øvre Torv, Paviljongen, Tresse, Tangen, Ravnedalen, Bendiksbukta, Odderøya Amfi, Camilla Collettsplass (Kilden) og alle friområdene.
Etter Kristiansand bystyre sitt vedtak av 12.12.12 sak 187/12 ble det bestemt følgende satser for 2013;
Leie av gategrunn for plassering av konteinere.
Kr. 100,- pr. døgn. Tre - 3 døgn gratis. For bruk utover tre- 3 døgn betales leie for hele
Leieperioden (fra og med første dag). Minste beløp kr. 500,-.
Leie av gategrunn for plassering av stillas, arbeidsbrakker, rigg mv:
Kr. 2,- pr. kvm. Pr. døgn.
Fem- 5 første virkedager er gratis. For bruk utover fem -5 virkedager betales leie
For hele leieperioden (fra og med første dag).
Minste beløp kr. 500,-.»

Billettløs parkering.

Vi tilbyr billettfri parkering via SMS-telefon og appen vis EasyPark i hele Kvadraturen.

Slik fungerer EasyPark
EasyPark er en tjeneste som gjør at mobilen din fungerer på samme måte som en parkeringsautomat - bare mye mer fleksibel! Du kan starte, stoppe eller forlenge parkeringen din fra hvor enn du er. Du kan benytte enten EasyPark-appen eller du kan ringe 03456, og med noen tastetrykk er parkeringen registrert.

Ved bruk av app:
1. Logg inn: Følg instruksjonene på skjermen.
2. Start parkering: Velg parkeringstid ved å snurre på hjulet.
3. Pågående parkering: Stop eller forleng parkeringstiden etter behov.

Ved bruk av telefon:
1. Parker bilen
2. Ring 03456
3. Tast inn takstgruppen som du finner på nærmeste automat, samt forventet sluttid, avslutt med #
4. Parkeringen er startet
5. En SMS-påminnelse sendes 15 minutter før parkeringstiden utløper

Ved bruk av SMS

Du kjøper per SMS en forhåndsdefinert parkeringstid. Når det gjenstår 15 minutter av parkeringstiden, får du en SMS-påminnelse. SMS-tjenesten fungerer med samtlige norske mobiloperatører og du kan parkere både bil og motorsykkel.
SMS-parkering trinn for trinn
1. Send kjøretøyets registreringsnummer og takstgruppe til 2410.
2. Når du mottar en SMS-kvittering begynner parkeringstiden.
3. Når det gjenstår 15 min av parkeringstiden vil du motta en SMS-påminnelse.

Se video fra Youtube brukerveiledning.
EasyPark

Elbiler:

Publisert av Bjørne Jortveit

Vi gir et tydelig signal på at ATP og Kristiansand Parkeringsselskap er villige til å legge til rette for miljøvennlig trafikk, sier avd. leder Ole Jacob Rynning-Tønnesen i parkeringsselskapet.

Lederen i Agder elbilforening, Kenneth Webster, er fornøyd. Etter at han tok kontakt med ATP (Areal- og transportprosjektet i Kristiansandsregionen) . I forbindelse med P-hus Gyldengården vil det bli tilrettelagt for ytterligere flere el-bil plasser og ladestasjoner.

Det tar ca. halvannen time å lade bilbatteriene på ladestasjonene. På seks av ladepunktene er det gratis å stå parkert. Det er imidlertid ikke lov å stå på plassene i mer enn to timer, dette for å sikre at så mange som mulig skal ha et tilbud om lading. På de to plassene i Slottet er det gratis lading, men det koster å stå parkert.

Kristiansand Parkeringsselskap og ATP har samarbeidet om etablering av de nye ladestasjonene. Parkeringsselskapet har gjort arbeidet, og ATP har finansiert halvparten av kostnadene. Det har kostet ca. 50.000 kr å rigge opp ladestasjonene.

Det er ca. 60 bilder på Agder. 35 av disse er medlemmer i Agder elbilforening. Det reelle behovet for hurtigladesjoner er usikkert.

- Nå må vi får markedsført de ladestasjonene vi har. Så får vi ta en ny vurdering når vi har erfaring med hvor mye ladestasjonene blir brukt, sier Ole Jacob Rynning-Tønnesen. Han mener Kvadraturen nå har fått en fin spredning på ladestasjoner. Det er Kenneth Webster i elbiforeningen enig i. Han kunne imidlertid ønske seg en ladestasjon på Odderøya. Den kunne brukes både av elbiliere og funksjonshemmede med batteridrevet rullestol.

Elbil-revolusjon i vente

Det er god grunn til å forvente at elbilsalget kommer til å ta av
i Norge. Allerede ei dag er det en del fordeler, slik som å kjøre gratis i bomringer og redusert skatt på fordelen av å ha elbil som firmabil. Fra 2009 økes denne fordelen - skattelette for elbiler som firmabil økes fra 25 til 50 prosent neste år.


UTLEIEPLASSER I P-HUS, PÅ LØKKER OG TOMTER


hovedside.jpgVi tilbyr nå utleieplasser i P-hus Gyldengården til kr. 1400,- pr. mnd.

For øvrige priser og takster se under arkfanen parkering.

PARKERING , AVGIFTSTIDER OG SATSER.
Agiftstidene er stort sett kl. 08.00-17.00 mandag-fredag og kl 08.00-13.00 på lørdag. Enkelte parkeringstomter har avgift til kl. 22 (som nå) eller hele døgnet (som nå). Nye avgiftstider iverksettes fortløpende fra 1 januar 2013.
Vær alltid oppmerksom på at det til enhver tid er skiltingen på stedet som gjelder.
Parkeringshusene vil som nå ha avgift hele døgnet.
Det er også vedtatt nye avgiftssatser. Informasjon over nye takster - se vår hjemmeside www.kripark.no, samt oppslag på aktuelle automater og parkometre. Parker riktig - det er viktig.